• Badgastenkerk

Vanochtend klankschalenconcert in Badgastenkerkje

WIJK AAN ZEE In het Badgastenkerkje is vandaag een klankschalenconcert, aanvang 12 uur. Inloop vanaf 11:30. Het concert duurt ongeveer een uur, de toegang is vrij, met een vrijwillige bijdrage na afloop draag je bij aan de instandhouding.

Hoe groot de populariteit van klankschalen is kun je zien wanneer je het woord googelt. In bijna ieder dorp en stad worden klankschalen bespeeld tijdens concerten, door mensen thuis, op scholen in gezondheidscentra en in wellness-resorts. Overheid noch organisaties hebben dit gestimuleerd. Het is de vriendelijke, diepgaande effectiviteit van schalen zelf die ze van de Himalaya tot in ons land hebben gebracht. In Nederland worden klankschalen mondjesmaat gebruikt bij medische instellingen zoals bijvoorbeeld Nieuw Unicum in Zandvoort.

Het ziekenhuis in de Amerikaanse stad Hartford biedt de patiënten klankschalensessies. De website zegt: "Deelnemers voelen zich na afloop energieker, beter in balans, vrediger, met minder pijn en met meer helderheid van geest." Hetzelfde artikel gaat verder: "de wetenschap heeft aangetoond dat iedere atoom een eigen vibrationele frequentie uitzendt en dus zenden ook de atomen van onze organen, ons bloed, botten en spieren vibrationele frequenties uit, de zgn. crystaline vibratie. Omdat ons lichaam voor 70-80% bestaat uit water dat trillingen goed geleidt, kan de harmonieuze trilling van de schalen de atomen in ons lichaam op een positieve manier beïnvloeden." https://hartfordhospital.org/health-wellness/classes-events/event-detail?id=1407&occ=0

Dr. Mitchell Gaynor, een letterlijk en figuurlijk toon-aangevende oncoloog bij het Strang-Cornell Kanker Preventiecentrum in Manhattan New York , wordt een pionier genoemd op het gebied van 'sound medicine', geluids-geneeskunde. Sinds 1991 gebruikt hij geluid in de vorm van zang, muziek en klankschalen als complementaire therapie en met opmerkelijke resultaten. Dr. Gaynor integreert oeroude technieken met moderne wetenschap. Hij adviseert kankerpatiënten om te mediteren en te luisteren naar Tibetaanse klankschalen. Dr. Gaynor:"Ik was absoluut verbaasd toen ik zag hoe diep en hoe snel mensen vanuit de enorme stress en angst rond kanker tot rust kunnen komen." Mitchell Gaynor schreef diverse bestellers waaronder het boek 'The gene therapy plan' met de boodschap: pak de controle over je genetische lot met gezonde voeding, lifestyle, geluid en stress- reductie. In het boek legt hij uit dat je met deze zaken letterlijk je DNA en je gen-expressie kunt veranderen.

Nestel je in een historische rieten strandkorf, of ga lekker liggend (zelf mat meenemen) naar de klank van de honderden jaren oude schalen. Voor deelnemers is een klankschaalconcert een moment van diepe ontspanning. Dit geeft ruimte en rust die wordt omschreven als weldadig.