• Computeranimatie van de te bouwen huizen.

    SBB

SBB bijt spits af met gasloze woningen

BEVERWIJK Op de hoek Beneluxlaan en Hoflanderweg is Smit's Bouwbedrijf (SBB) gestart met de bouw van het nieuwbouwproject Swaanswijk. Uniek omdat de woningen ´Nul op de Meter´ zijn.

´Nul op de Meter´ woningen (NoM-woningen) hebben geen gasaansluiting en wekken net zo veel energie op als dat er gebruikt wordt. Smit's Bouwbedrijf is de eerste ontwikkelaar/aannemer die in Beverwijk aan de slag gaat met NoM-woningen.

Naast energie voor verwarming en klimaat, wordt ook de energie opgewekt die nodig is voor huishoudelijk gebruik. De woningen zijn duurzaam en passen binnen de visie om tot een energieneutrale omgeving te komen in 2050. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn standaard voorzien van isolatieglas, zonnepanelen en een warmtepomp.

Swaanswijk is een kleinschalig nieuwbouwproject, centraal gelegen en omgeven door het groen van Park Overbos. Er worden negen rijwoningen en vier hoekwoningen gerealiseerd. De 13 zijn in december onder grote belangstelling in verkoop gegaan en allen verkocht.