• De wissel 4x200 meter tussen Kevin Jansen en Rivelino van der Vloot.

    DEM atletiek

Sprintgeweld AV DEM met NK medailles

BEVERWIJK Met het NK meerkamp, het NK voor Masters en de nationale 4x200 meter Cup op het programma vielen er vele Nationale atletiek titels te verdienen dit weekend in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Het NK podium was dit weekend opvallend vaak namens AV DEM blauw wit gekleurd. Met name het Beverwijkse sprintgeweld was goed voor vele medailles.

De atletiekunie had een tiental jaar geleden het NK 4x200 meter indoor van het programma geschrapt. Dit jaar kwam het onderdeel voor het eerst weer terug binnen het NK programma. Dat dit een wijs besluit is geweest van de nationale sportbond bleek bij deze hernieuwde eerste editie. De belangstelling was groot, 24 estafetteteams stonden aan de start in Apeldoorn.

Atletiekvereniging DEM stond met twee mannenteams aan de start. Naast het kwartet gerenommeerde sprinters was ook een juniorenteam ingeschreven. Het mannen DEM kwartet bestaande uit Jamaal Awad, Jordy Kluft, Kevin Jansen en Rivelino van der Vloot ging er vooraf vanuit dat zij zouden gaan strijden voor de zilveren medaille. Rotterdam Atletiek kwam namelijk aan de start met vier topsprinters van Curaçao, allen goed voor een tijd individueel onder de 22 seconden. De DEM atleten kwamen in de 3e serie tot een ruime serie overwinning en een nieuw clubrecord van 1.35,78 minuten. In de serie daarna bleek het team van Rotterdam inderdaad een maatje te groot voor de mannen uit Beverwijk. Wel was het DEM team goed voor zilver bij deze nationale 4x200 meter Cup. (Even dachten ze dat het brons was, maar het team met de 2e tijd bleek een combi team te zijn, bestaande uit atleten van verschillende verenigingen.)

Het junioren team bestaande uit Niels Nobel, Timo van der Stoep, Dylan Langeveld en Michiel van der Groen deed het verrassend goed. Zij liepen het DEM clubrecord bij de A junioren dat op naam stond van Jordy Kluft, Jamaal Awad, Synnargio Ignatia en Yael Scope met hun tijd van 1.37,77 minuten ruim uit de boeken en wisten zelfs een 5e plaats te behalen tussen de "grote" mannen. Met deze tijd van 1.37,77 minuten bleven zij verrassend dicht in de buurt van hun oudere clubgenoten. Met name Michiel van der Groen, maakte als slotloper indruk en liet een goede generale repetitie zien voor zijn NK AB junioren dat voor volgende week op het programma staat.

Het NK voor masters (veteranen) is voor DEM altijd een waar medaillefestijn, zo ook deze editie. Ook hier waren het met name de DEM sprinters die in de prijzen vielen. De DEM sprint masters tekenden voor vier gouden en een zilveren medaille. Twee keer goud was er zelfs voor Simone Geel. Na lang blessureleed is zij weer helemaal terug. Zij won in de categorie V55 met overmacht zowel de 200 meter in 28,26 seconden als de 400 meter in 64,00 seconden. De 200 meter was zelfs goed voor een nieuw Nederlands record. Renate Schellevis wist eveneens namens DEM een gouden plak te veroveren op de 400 meter, zij was de snelste vrouw van Nederland in de categorie V45. Robert Moen concentreerde zich dit toernooi op de 200 meter en liet de 60 meter en de 400 meter schieten. Ook hij won met een tijd van 25,45 sec goud op deze afstand bij de M50. Bart van Rookhuizen snelde in deze leeftijdscategorie naar het zilver op de 400 meter. Met het zilver voor Jack Dekker bij het kogelstoten M65 ging er ook nog een DEM medaille mee naar huis op een technisch onderdeel.

De C junioren van DEM deden het goed bij diverse meerkampwedstrijden. Zo werd Lotte Ploeger 2e in Drachten en was er een 1e plaats voor Anouska Markwat in Wieringerwerf.