• Siem Weterings

TalentenLab in bibliotheek

BEVERWIJK Soms vind ik het jammer dat ik te vroeg geboren ben. Dan bedoel ik niet die twee weken in december in 'the fifties', maar ik had graag in deze eeuw het levenslicht aanschouwd.

Siem Weterings

Deze tijd met al zijn prachtige ontwikkelingen is voor mensen die niet in het computertijdperk geboren zijn bijna niet meer bij te houden. De jeugd van tegenwoordig boft maar met al die nieuwe 'speeltjes'. En er zitten hele leerzame tussen. Wil je kijken wat jij leuk vindt en jouw eigen talenten ontdekken, dan kan dat vanaf nu.

IEDERE WOENSDAG Vandaag, woensdag 7 februari, vindt de feestelijke opening plaats van het TalentenLab door de Beverwijkse wethouder Erol. De plek waar je je talenten op het gebied van mediawijsheid, techniek en taal kunt ontdekken. Iedere woensdag van 15:00 – 17:00 uur kunnen kinderen van 6 – 12 jaar aan de slag in de vestiging Beverwijk van Bibliotheek IJmond Noord. Dit is tevens een 100 talenten bieb. Ieder kind heeft een talent en hier helpen ze om deze te vinden en te ontwikkelen. Deelname aan dit TalentenLab is gratis, soms maak je iets dat je mee naar huis mag nemen en dan rekenen ze een klein bedrag.

MINECRAFT-TOERNOOI Er wordt begonnen met een Minecraft-toernooi, het vervolg en de prijsuitreiking zijn op woensdag 14 februari. Dit fenomenale spel met eindeloos bouwplezier in een wereld van kubussen is razend populair bij de jeugd. Misschien ben jij wel de beste Minecrafter van de IJmond?

WISSELEND THEMA Iedere maand is er een ander thema. Pixelparty, Makey Makey, Klooikoffers, Art Straws, Green Screen, Stop Motion, enz. Mij zegt het helemaal niets, maar jouw kinderen vast wel. Heb jij die tussen de 6 en 12 jaar? Vertel ze dan over dit mooie initiatief en ga er met ze heen. Ik ga zelf ook een keer kijken, want je bent nooit te oud om te leren.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT Tevens zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers voor het Talentenlab. Ben je technisch en mediawijs geschoold, vind je het leuk om iets aan kinderen te leren, ben je vindingrijk, geduldig en beschikbaar op woensdagmiddag van 15:00-17:00 uur (behalve in de zomermaanden)?

Meld je dan aan bij Anja Westra: awestra@obijmond.nl of bel met haar via tel. 0251 228591.