• Jolanda van der Wal

Tata ontwikkelt serieus spel

VELSEN-NOORD Behalve heel af en toe kaarten met drie vrienden, ben ik niet zo'n spelletjesfiguur. Ooit wel eens SimCity gedaan, maar dat ging vervelen toen ik door had hoe je dit kon manipuleren. Echter toen er een uitnodiging van Tata Steel in de bus viel om The Transformation Game te komen spelen, heb ik mij meteen aangemeld.

GAME Speciaal voor het 100-jarig jubileum van Tata Steel in IJmuiden is dit 'serious game' ontwikkeld. In een spelomgeving wordt een realistische virtuele simulatie gecreëerd van de bedrijfsvoering van een staalbedrijf. De deelnemers staan voor de uitdaging om strategische beslissingen te nemen die ertoe moeten leiden dat hun bedrijf over 50 jaar economisch rendabel en zo duurzaam mogelijk is.

CO2 Zoals we allemaal weten moet de uitstoot van CO2 drastisch verminderd worden willen we de aarde een beetje leefbaar houden voor de generaties na ons. Met de technologieën van vandaag kunnen geen grote CO2-reducties meer worden gerealiseerd door de staalindustrie.

2068 Het computerspel, eigenlijk gemaakt voor klanten en leveranciers van Tata, bestaat uit het zelfstandig runnen van een staalbedrijf voor de komende 50 jaar. Journalisten en Tata Steel-medewerkers mochten het spel vorige week voor het eerst spelen. Verdeeld over 10 staalfabrieken in de hele wereld was de opdracht om zoveel mogelijk winst te maken, maar ook om dit zo duurzaam mogelijk te doen.

MINUUT Samen met Jolanda van der Wal, Tata medewerkers Bart van Rijn en Diederick Nusman kregen wij een staalbedrijf in Afrika toebedeeld wat gespecialiseerd is in het verwerken van schroot. Ik werd aangesteld als commercieel directeur die de prijs van het staal dient te bepalen. Jolanda was directeur externe betrekkingen waardoor ze meestal met andere collega's stond te onderhandelen en Bart was onze directeur innovatie. Elk jaar duurde een minuut dus er moesten snel beslissingen genomen worden, het is zo 2068.

DUURZAAM Helaas begon ik pas rond 2035 het spel een beetje door te krijgen en dat is niet handig als je commercieel manager bent. Halverwege het spel liepen we dus al achter de feiten aan. Daar kwam nog bij dat wij in een zone zaten met de hoogste CO2-belasting, dus er bleef veel te weinig geld over om te investeren. Wel hadden we op het laatst 4 van de 5 duurzaamheidssterren, maar daar win je geen staaloorlog mee. Ook begonnen we veel te laat met innoveren wat zeker niet aan Bart lag, zonder hem was de fabriek allang failliet geweest. Ondanks mijn non-game-ervaring eindigden we toch nog op een mooie 10e plaats. Volgende keer wil ik wel de externe betrekkingen doen, praten gaat me beter af dan gamen.

INNOVATIE In het echt heeft Tata al een grote stap gezet, hun z.g. Hisarna-installatie, een technologie die kan leiden tot een forse vermindering van de CO2-uitstoot, is inmiddels officieel een permanent onderdeel geworden van de productieketen op het terrein van Tata Steel IJmuiden. Deze fabriek heeft een bezetting van 80 personen, waarvan 60 in vijfploegendienst.

FIETS Tata doet er dus veel aan om de CO2 uitstoot te verminderen. Maar ook wij kunnen een bijdrage leveren. Pak eens wat vaker de fiets i.p.v. de benzine/diesel auto.

Siem.Weterings@gmail.com