• De Keukenmeiden is één van de foodtrucks die met lekkere hapjes komen.

    pr

Uniek evenement in kader van verkiezingen

Zeestraat Speciaalstraat presenteert 'Food & Vote'

BEVERWIJK - De verkiezingen voor de gemeenteraad komen eraan. Maar liefst negen partijen nemen in Beverwijk deel aan deze verkiezingen. Wat hebben ze de stad te bieden? Hoe willen ze de gemeente in de komende vier jaar besturen? Ze vertellen het tijdens het evenement 'Food & Vote', dat zal plaatsvinden in de Zeestraat op zaterdag 17 maart 2018 van 12:00 tot 17:00 uur.

Op 21 maart gaan in heel Nederland de stembureaus weer open en mogen alle kiesgerechtigden hun stem uitbrengen. De samenstelling van de gemeenteraden wordt op basis van deze verkiezingen bepaald. Je hebt als inwoner dus rechtstreeks invloed op de koers die het gemeentebestuur de komende jaren zal gaan varen. Maar op welke partij gaat de keus dit jaar vallen? Het evenement 'Food & Vote' is bedoeld om onwetenden te informeren, twijfelaars over de streep te trekken en niet-stemmers te motiveren om in elk geval te gaan stemmen. Alle politieke partijen die in Beverwijk op het stembiljet komen, zijn benaderd voor deelname aan dit unieke evenement. Ze zullen tussen de Koningstraat en de Baanstraat ruimte krijgen om zich aan de kiezers te presenteren. Dit gedeelte van de Zeestraat zal voor deze gelegenheid worden afgesloten voor verkeer.

FOOD In de Zeestraat zullen tijdens deze speciale middag diverse foodtrucks staan, waar lekkere hapjes worden verkocht. Ook komen er tafels en stoelen, zodat de bezoekers onbezorgd van al dat lekkers kunnen gaan genieten.

VOTE De politieke partijen krijgen volop de gelegenheid om campagne te voeren. Op welke wijze ze dat doen, bepalen ze helemaal zelf. Natuurlijk bestaat voor de bezoekers de mogelijkheid om met de vertegenwoordigers van de partijen in discussie te gaan.

Gediscussieerd zal er ook worden op het podium tijdens het koken, waar vrijwilligers van Radio Beverwijk de kandidaat-raadsleden van alle partijen zullen uitnodigen voor een stevig gesprek. De omroep maakt tevens een rechtstreeks verslag van 'Food & Vote' dat via kabel 104.5 FM, ether 105.4 FM en op internet (www.radiobeverwijk.nl) te horen is.

STEMWIJZER Wie na het bezoeken van dit evenement nog steeds twijfelt tussen verschillende partijen, kan terecht bij de ludieke stemwijzer, waar op luchtige wijze een stemadvies zal worden gepresenteerd. Het is uiteraard aan de kiezers zelf om op 21 maart 2018 in het stemhokje een definitieve keuze te maken.

LIVE MUZIEK De hele dag zal er live muziek zijn op de Zeestraat om dit evenement extra kracht bij te zetten. Kortom, een gezellig evenement met een serieus tintje. Wellicht wordt hiermee een nieuwe traditie geboren. Food & Vote wordt georganiseerd door ViaSil Evenementen in samenwerking met Zeestraat Speciaalstraat. De organisatie hoopt op een hoge opkomst, zowel op deze zaterdag als tijdens de verkiezingen, vier dagen later.