• Hoogovens blijft tot de verbeelding spreken.

    archieffoto

Verhalen over Hoogovens bij HGMK

Geen Otto Kraan wel Verhalenbus

BEVERWIJK Veel verhalen over vroeger bij Hoogovens doen de ronde op verjaardagen en partijen van oudere IJmonders. Als aanvulling hierop zou in het kader van het busproject van de Stichting Kist bij het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland donderdag een gesprek plaatsvinden met Otto Kraan, over het werken bij de Hoogovens rond de Tweede Wereldoorlog. Maar door omstandigheden kan dit niet doorgaan.

STICHTING KIST Pauline van Vliet van de Stichting Kist zal in plaats daarvan die avond, donderdagavond 6 december, een programma presenteren, waarin ze gebruik zal maken van de interviews van Otto Kraan, aangevuld met beeldmateriaal dat ze in het Hoogovensmuseum tegenkwam.

VERHALENBUS Ook zal ze verslag doen van de belevenissen met de Verhalenbus, waarmee ze in de afgelopen weken door de provincie heeft rondgetrokken, en ons alvast een inkijkje gunnen in haar nieuwe project over de komst van vrouwen op de werkvloer bij Hoogovens.

PUBLIEK KAN MEEDOEN De avond zal een geïmproviseerd karakter hebben waarbij het thema oral history van verschillende kanten belicht zal worden. Er zal voor de bezoekers ruim gelegenheid zijn om ook zelf een bijdrage te leveren en vragen te stellen.

HUIS VAN GESCHIEDENIS De lezing begint om 20 uur (de zaal gaat om 19.30 uur open) in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. De entree is voor leden van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland gratis, anderen betalen €5.

Indien u deze avond € 15,- betaalt, bent u voor een jaar HGMK-lid en heeft u o.a. ook steeds gratis toegang, ook tot het Museum Kennemerland.