• Hans Blomvliet

Zomerfestival op landgoed Marquette

HEEMSKERK Al enige jaren bundelen Zomerpodium Heemskerk en PWN met succes hun krachten om op het prachtige landgoed Marquette een middag lang een festival neer te zetten waar jong en minder jong geniet en aangenaam verrast wordt. Dit jaar vindt het Zomerfestival Marquette plaats op zondag 21 juli. Bezoekers zijn welkom van 12.30 tot 17.30 uur.

De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk worden gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette in Heemskerk en over natuur en water van PWN. Het festival staat bekend om z'n ongedwongen sfeer en biedt een ieder de mogelijkheid om een middag lang op het festival te genieten van muziek, theater, kleinkunst en beeldende kunst te midden van prachtige natuur. De toegang is gratis.

Dit jaar verzorgen Zomerpodium Heemskerk en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN weer gezamenlijk het Zomerfestival Marquette op het prachtige landgoed Marquette. Stichting Zomerpodium Heemskerk organiseert met uitsluitend vrijwilligers het kunst- en cultuuronderdeel van het festival, waarbij onder andere wordt samengewerkt met lokale ondernemers en Heemskerk FM, dat de hele middag uitzendt vanaf het festivalterrein. De live muziek, het (straat)theater en de te bewonderen schilderkunst is zo divers als verrassend. Een kleine selectie: Martijn Jasper, muzikaal talent uit Heemskerk dat internationaal stevig aan de weg timmert, zal als eerste het podium op het Rondeel betreden. Crêpe de la bête op het zijveld levert een spectaculaire voorstelling met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes en op de oprijlaan en bij de poort lopen sprinkhanen en stokstaartjes vrij rond. Vanaf de entree tot het landgoed, over de prachtige oprijlaan lopend, tot de Rozentuin en het Rondeel, kun je je kunnen laven aan (straat)theater en geweldige live muziek. Kijk voor het volledige programma op www.zomerpodiumheemskerk.nl.

PWN heeft ook voor deze gelegenheid haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere kennis met kraanwater, maar dan anders. De PWN boswachters geven informatie over natuur, water en het landgoed. www.zomerpodiumheemskerk.nl