• Gerard Alderliefste & Friends brengen ‘Belle Histoire’ tijdens Beverwijk Uit de Kunst.

    Frank van den Ing

Zondag hele dag ´Beverwijk Uit de Kunst´

Non stop muziek, cultuur, eten & drinken

BEVERWIJK Tijdens de negende editie van Beverwijk Uit de Kunst kun je weer volop genieten van de cultuur die Beverwijk rijk is. Rondom de Wijkertoren staan op zondag 16 juni van 14:00 tot 20:00 uur zes podia, talloze standjes en gezellige terrasjes met lokale horeca- en gespecialiseerde food-ondernemers.

Optredens

Op de zes podia staan maar liefst 36 optredens gepland van groepen en artiesten waarvan velen al een stevige regionale bekendheid hebben opgebouwd. En voor ieder wat wils. Zo brengen Shoot the Breeze, de Neven van Ed, Boules Blues Band, Jonny Lane, FF Luisteren en Dogs Called Kitty hun pop-, rock- en bluesrepertoire en wordt de hiphop vertegenwoordigd door OZSIPARK, Die Vers en Grote Prijswinnaar SoulTrash.

Maar ook als liefhebber van het luisterlied, klassieke muziek, koorgezang, wereldmuziek, jazz en ook musical en dance ben je bij Beverwijk Uit de Kunst aan het juiste adres. Speciale aandacht verdienen Ruud Jansen met een Beatles-Sing-A-Long (Grote Kerk, aanvang 18:00 uur), Gerard Alderliefste die om 18.20 zijn 'Belle Histoire' brengt met een achtkoppige formatie en de Woodstock Tribute band die dit festival afsluit met een ode aan het Woodstockfestival dat vijftig jaar geleden plaatsvond.

Stands en activiteiten

Ze zijn in het dagelijks leven misschien niet altijd even zichtbaar, maar Beverwijk telt toch maar mooi ruim honderd kunstzinnige- en culturele organisaties. Eens in de twee jaar wordt de sluier getrokken van al deze organisaties die het leven zo leuk en aangenaam maken. Op de pleinen en in de gebouwen rondom de Wijkertoren zijn vele van deze prachtige organisaties en mensen zichtbaar en actief om de bezoeker te vermaken, te laten verbazen of te voorzien van informatie over hun werk en passie.

Food & Drinks

Een dag in het teken van kunst en cultuur is pas af als er ook lekker gegeten en gedronken kan worden. Naast Café Camille brengen daarvoor vele lokale horeca- en foodondernemers hun producten en waren naar Beverwijk Uit de Kunst. Je kunt bijvoorbeeld genieten van ijs van Marx O'Larry's, gebak van Patisserie Leek, koffie van Gebrand op Smaak en lokaal speciaal bier van stadsbrouwhuis Broer & Zus en Uterwijck. Foodtrucks brengen ons soep, salade en wokgerechten. Tijdens Beverwijk Uit de Kunst proef je dus meer dan kunst en cultuur alleen.

Laat je verbazen

En kom op zondag 16 juni tussen 14:00 en 20:00 uur naar de pleinen rondom de Wijkertoren om te genieten van de muziek, het cultuuraanbod en alle organisaties en gezelschappen die Beverwijk zo leuk en aangenaam maken. Meer informatie over het programma is te vinden op www.beverwijkuitdekunst.nl.

Beverwijk Uit de Kunst is een initiatief van de gemeente Beverwijk en wordt georganiseerd door het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.