• Het team van de Ark kreeg de respect award 2017 uitgereikt door wethouder Schoorl.

Cruyff Court Kampioenen

Bareel 2 en Lunetten

HEEMSKERK Op maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 oktober werd het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi gehouden op het Cruyff Court in Heemskerk aan de laan van Assumburg. Uit de 23 deelnemende teams van elf verschillende basisscholen werden de meisjes van de Lunetten het jongens 2 team van de Bareel kampioen.

Het was perfect weer om te voetballen, Vanwege het groeiende aantal aanmeldingen van teams heeft de organisatie er dit jaar voor gekozen om de wedstrijden te verdelen over 3 dagen.

Op maandag en dinsdag speelden de jongenspoules hun wedstrijden en op dinsdag de gemengde poule. De winnaar van de gemengde poule werd het team van de Anne Frank school.

Op woensdag speelden de meisjes hun wedstrijden en de winnaars en respect award winnaars bij de jongens mochten in de finalepoule strijden voor de titel kampioen van Heemskerk.

Uiteindelijk mogen het meisjesteam van de Lunetten en het tweede jongensteam van de Bareel zich een jaar lang Cruijff Court Kampioenen van Heemskerk noemen. De beide teams doen in het voorjaar van 2018 mee aan de kwartfinale van het Cruijff Court 6 vs 6 toernooi.

Er werden dit jaar ook weer 2 fair play prijzen uitgereikt. Het meisjesteam van de Otterkolken en het jongens team van de Ark mochten deze prijs in ontvangst nemen, en mogen net als de kampioenen deelnemen aan de kwartfinales in het voorjaar van 2018.

De teams mochten de prijzen in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Aad Schoorl die aanwezig was om de RESPECT vlag van de Cruyff Foundation te tekenen en de prijzen uit te reiken.

Een woord van dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO. De organisatie van het toernooi, was in handen van Emile vd Wal van stichting Welschap/welzijn, en Bart Neeft van Sportservice Kennemerland in samenwerking met Streetcornerwork.