• Ilana Sincic is maar wat blij met haar terugkeer aan de top.

    Ilana Sincic

Succesvolle comeback van Ilana

Heemskerkse Ilana Sincic terug aan top turnen 1e divisie dames

HEEMSKERK Op zaterdag 3 februari vonden de eerste kwalificatiewedstrijden plaats voor plaatsing halve finale in het dames turnen eerste divisie te Hoofddorp.

Een spannende dag voor de Heemskerkse Ilana Sincic, die de wedstrijddag afsloot met zilver. Kortom: een succesvolle comeback na een langdurige blessure.

BLESSURE Na bijna twee jaar geen individuele wedstrijden te hebben geturnd vanwege een kniepeesblessure, moest het de comeback worden van de Heemskerkse Ilana Sincic.

STUDIE GENEESKUNDE Zij traint al een paar jaar bij S.V. Pax te Haarlemmermeer. Het laatste jaar trainde ze ongeveer 6 uur per week om vervolgens afgelopen september te starten met 14 ½ uur training per week, naast de studie geneeskunde.

OVERVLIEGEN Brug was die zaterdag 3 februari het eerste onderdeel, Ilana liet daar een nieuw element zien, namelijk het zogenoemde ´overvliegen´, wat lukte en resulteerde in 10.600 punten.

ZILVER Van het hele deelnemersveld was brug de zevende score, de balk de derde, de vloer de tweede score en de sprong de vijfde score. Hiermee eindigde Illana overall als tweede en wist de Heemskerkse met het zilver haar plek in de halve finale veilig te stellen.

RAISHA ROSARIO Raisha Rosario, vanuit de topsport overgekomen, was die derde februari In Hoofddorp de beste; ze won het goud. Sarah Wind, haar clubgenootje won het brons.

De halve finale zal op een later tijdstip plaatsvinden in Alkmaar.