• Jacqueline Makbouli: "Kracht door optimisme."

    Hans Wagemaker

D66: Blik op de toekomst

Hans Wagemaker

[]

BEVERWIJK In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, op woensdag 21 maart, deze week aan het woord de lijsttrekker van D66 Beverwijk/Wijk aan Zee; Jacqueline Makbouli.

[]

VERTROUWEN IN KANDIDATEN Sinds 2010 is Makbouli lid van D66 en sinds 2014 lid van de gemeenteraad in Beverwijk. "Nu voer ik de kandidatenlijst aan en dat doe ik graag! Ik vind het belangrijk dat wij constructief, toekomstgericht en stabiel politiek bedrijven. Altijd onze aandacht op de inhoud en onze woon- en leefomgeving, zo nemen wij de beste besluiten voor Beverwijk en Wijk aan Zee."

Ze is geboren in Beverwijk en woont in Wijk aan Zee. Door haar jarenlange ervaringen bij de politie en later de lokale overheid in Amsterdam kan zij een expert in Veiligheid van inwoners genoemd worden. Makbouli; "De inwoners en politici van Amsterdam noemen mij dan ook Sheriff Dubbel O (dubbel O staat voor Amsterdam Oost)."

Na de verkiezingen van 21 maart keren drie ervaren raadsleden niet meer terug in de politieke arena; de huidige wethouder Tim de Rudder, fractievoorzitter Brigitte van den Berg en fractielid Yusuf Kinik, allen door persoonlijke omstandigheden. Makbouli heeft alle vertrouwen in de mensen die nu op de lijst staan: "Samen met een groep enthousiaste en gedreven mensen, een mix van jong en ouder, gaan we hieraan werken, want we willen verder vooruit."

[]

WERKEN NAAR FUSIE TOE D66 heeft drie hoofdpunten in het verkiezingsprogramma; 'Sterk in de IJmond', 'focus op de wijken' en 'kracht door optimisme'.

Makbouli: "Wij gaan voor een fusie tussen Beverwijk, Velsen en Heemskerk, met behoud van de eigen identiteit, omdat de samenwerking al vrij intensief is, dus de stap naar een fusie is niet meer zo groot. Volgens ons biedt een grote gemeente alleen maar voordelen om de grote opgaven in de toekomst, zoals de bereikbaarheid van de IJmond, de luchtkwaliteit en het Noordzeekanaal dat economisch een grote rol speelt. In de wijken van de gemeente moeten de inwoners lekker wonen, lekker leven en zich veilig voelen. Ook willen wij het groener maken; dit alles willen wij bereiken in samenspraak met de buurtbewoners en ondersteunen van initiatieven. Ook belangrijke punten zijn nog het aanleggen van zogenaamde 'fietssnelwegen' door de gemeenten en door de gehele IJmond en het socialiseren van de socialmedia, dit betekent de mensen meer bewust maken van wat een impact het heeft om een bericht te plaatsen op Facebook of Twitter, enzovoort." Hier ligt een taak voor de gemeente en door ervaring met veiligheid kan zij hierin wellicht wat betekenen.

[]

EERLIJKE POLITIEK Het derde hoofdpunt is betekent dat D66 een optimistische kijk heeft op de manier van politiek voeren en in de omgang met andere partijen in de raad.

Makbouli: "Wij gaan geen partijen afbranden of mensen persoonlijk de grond in boren zoals in het verleden wel vaker is gebeurd, wij willen politiek voeren van niet zeuren, opbouwend en constructief en de inwoners van stad en dorp hierbij zoveel mogelijk betrekken. Ik ben nog niet beschikbaar als wethouder. Ik wil in de raad de nodige ervaring opdoen en onze programmapunten zo veel mogelijk doorvoeren.