• Deen Supermarkten

Darmbacterie aangetroffen op vlees Deen

DEN HAAG (ANP) - Filet americain, Duitse biefstuk en tartaar van supermarktketen Deen kan de darmbacterie listeria bevatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De waarschuwing is gebaseerd op een kwaliteitscontrole en geldt voor verpakkingen met een houdbaarheidsdatum tot 1 november. Bij het eten van de vleesproducten kan de consument last krijgen van maag- en darmklachten, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Met name kinderen, ouderen en zwangere vrouwen zijn gevoelig voor de darmbacterie.

Bij de filet americain (100, 110 en 160 gram) gaat het om de smaken naturel, peper en ui. De biefstuk en tartaar, verpakt per één of twee stuks, worden ook afgeraden te eten.

De NVWA verzoekt klanten het product terug te brengen naar de supermarkt. Deen Supermarkten biedt op haar site verontschuldigingen aan voor dit ongemak voor de klant. "Heeft u deze producten met vermelde houdbaarheidsdatum in huis, dan adviseren wij u bovengenoemde producten niet te consumeren. U kunt de producten terug brengen naar de winkel, u krijgt dan het aankoopbedrag terug." Wie nog vragen heeft, kan deze via de site van de supermarktketen stellen: https://www.deen.nl/klantenservice/stel-je-vraag