• Aart Tóth

Herboren door Outdoor-Games

Advertorial

Velen zijn helemaal idolaat van computergames en dan vaak die games waarbij je veel punten kunt scoren door via wapens verschillende doelen uit te schakelen. Via het beeldscherm blijft het nog steeds fictie, al is de weergave nog zo realistisch. Binnenkort is het mogelijk om de games van het beeldscherm in Virtual Real-Life te beleven. Het enige wat je daarbij nodig hebt is je smartphone voor de beeldweergave en puntentelling. Is het op de computer al Real-Life, dat haalt het niet bij Virtual Real-Life.

Aart Tóth

BEGIN U herkent die beelden wel uit de familie of kennissenkring, klagen over vader, zoons en dochters die vele uren achter de computer doorbrengen vanwege Real-Life Indoor-Games. Huiswerk wordt even vergeten om vervolgens aan het eind van de avond met vierkante ogen tevoorschijn te komen om wat te gaan eten. Volgende dag hetzelfde verhaal, want er is weer een nieuwe game ontdekt op internet en die moet geprobeerd worden. Gevolg vele ruzies en meningsverschillen in de huiselijke sfeer, wat eigenlijk de onhuiselijke sfeer was geworden. Tijdens de pauzes op de scholen werden de nieuwe ontdekkingen uitgewisseld, gevolg zelfde liedje in de avond.

GESCHIEDENIS Op de grens van Velsen-Noord en Wijk aan Zee, op de Reyndersweg en Kitesurfpad is het 'Bunkermuseum' gevestigd wat in beheer is van Richard van Beek en zijn vennoot. Zij runden er jaren een succesvolle horecagelegenheid maar vonden het vele uren maken toch wel opbrekend en zochten een nieuwe uitdaging. Als regelmatige Amerika bezoekers kwamen zij in aanraking met spectaculaire Real-Life Outdoor-Games en lieten hun fantasie gaan. Zou dit ook in Nederland mogelijk zijn en is exclusiviteit gegarandeerd?
Richard, niet vies van een avontuur, gezien zijn eerdere activiteiten met het organiseren van Dakar kwalificatie-races, de Hotrod Classic Rallytour en Paintball, nam de gok en kocht FPS-lasertags met GPS-Wifi die van de virtuele Indoor tot een schaduw zou laten verdwijnen en Virtuele Indoor-Games dik zou overtreffen. Aflevering van de FPS-lasertags vanuit de USA gaf wat trubbles, maar uiteindelijk lukte het. Richard zag het helemaal zitten, "Vanuit het beheer van 8000 m² duingebied, 62 parkeerplaatsen, 6 bunkers en een eigen strandopgang, zou het mogelijk moeten zijn Virtual Real-Life Outdoor-Games te organiseren voor groepen tot wel 32 personen.

TOEKOMST De outdoor-games zijn uitermate geschikt voor kleine groepen, maar ook in combinatie voor vrijgezellenparty's, bedrijfsuitjes, familie-uitjes, teambuilding en trainingen, waarbij de minimumleeftijd toch wel 18 jaar is. Intussen zijn de guns, lasertags in huis en zijn de voorbereidingen om half oktober te starten zo goed als rond. Ook de outdoor-games RECOIL & Receptor= INCEPTOR lasertag is bijna vanaf elke locatie, zoals kantoor, werkplaats, park of achtertuin te gebruiken en is POKEMON-GO gerelateerd om Virtual-Life Urban-Jungle Battlefield te maken. Dus kom achter je computer vandaan en ga het Virtual-Life ervaren bij "TACSEV Outdoor Divicion. Je computer valt daarbij in het niets. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op tacsev.info of mail naar tacsev@outlook.com en ga je vast verheugen op een dagje Virtual Real-Life Outdoor-Games.