• Bert Westendorp

Impuls voor zelfvertrouwen

Advertorial

BEVERWIJK Er zijn vele redenen om een haarwerk (in de volksmond een pruik), hoofdhuidbedekking of haar-extensies aan te schaffen, maar meestal heeft het een medische oorzaak, vertelt Laura van den Berg van Van den Berg haarwerken.

"De klanten komen hier over het algemeen niet juichend binnen. Vaak ondergaan de bezoekers een chemokuur, hebben een haar-of huidziekte of bijvoorbeeld door de overgang dun haar." Laura kan aan al deze wensen voldoen in haar praktijk aan Hilbersplein 27, niet geheel toevallig pal naast Ray van den Berg kappers. "Maar deze twee zaken zijn wel helemaal gescheiden. Van den Berg haarwerken heeft ook een aparte ingang. Discretie is belangrijk, de mensen komen hier over het algemeen niet voor hun plezier…"

HERKENNEN Maar wie door haaruitval een haarwerk nodig heeft, is in de met warme kleuren aangeklede ontvangstruimte aan het juiste adres. "met een haarstuk moeten de mensen zichzelf in de spiegel herkennen, zich daar goed bij voelen. Door middel van kleurstalen valt de juiste kleur van het originele haar heel goed te benaderen. Na het opmeten van het hoofd en het uitkiezen van de kleur zorg ik dat er diverse haarwerken binnenkomen zodat de man of vrouw de juiste keuze kan maken. De haarwerken zijn van de hoogste kwaliteit. Uiteraard is er verschil in prijs. Synthetisch haarwerk is goedkoper dan haarwerk van echt haar. " Het zijn meestal vrouwen die zich melden bij Laura. "Bij mannen is een kaal hoofd geaccepteerd. Daar kijkt de omgeving niet raar van op, bij vrouwen is dat heel anders. Wanneer je als vrouw ooit prachtige krullen had en plotseling verlies je je haar dan is dat vreselijk voor je zelfbeeld. Met een haarstuk krijg je je vertrouwde gezicht weer terug."

Laura was eerst ziekenverzorgster en die medische achtergrond heeft een groot voordeel. Zij kan zich prima inbeelden in de problemen van mannen en vrouwen die te maken krijgen met haaruitval. "Vrouwen in de overgang hebben vaak last van dunner wordend haar. Met haarextensies los je dat op en merk je niets meer van dunner haar. " In de showroom/informatieruimte vallen de vele hoofdbedekkingen in de vorm van sjaals, mutsen en petten op. "Kijk, dit een bijvoorbeeld een muts voor mannen, heel sportief en van speciaal materiaal dat de hoofdhuid niet irriteert."

De Beverwijkse staat weliswaar alleen in de showroom, maar heeft daarnaast iemand in dienst die de website actueel houdt en een medewerkster voor de administratie. "De zorgverzekeraar vergoedt meestal een deel van de kosten. Daar hoort een boel administratie bij. En dat hoofdstuk nemen we helemaal uit handen van de klant." Bij de showroom horen drie kamers waar de mensen discreet hun haarwerk kunnen passen. Daar geeft Laura ook uitleg over het verzorgen van het haarwerk. Maar er is meer dan enkel haarwerk legt Laura uit. "Vaak verliezen mensen niet enkel hun hoofdhaar, maar ook van de wenkbrauwen. Door speciale make-up kun je dat verbloemen. Ik ben eveneens gediplomeerd visagiste en zorg voor een perfecte make-up. Met een mooi haarwerk en goed make-up stappen vervolgens de klanten vol zelfvertrouwen de winkel uit en dat geeft een goed gevoel."