• Eigenaar Paul Rutte: ¨ik haal energie uit tevreden klanten.¨

    Kees Bruin

Rutte2tweewielers wil tevreden klant

HEEMSKERK "Ik wordt er gewoon ontzettend vrolijk van als ik een klant met een blij gezicht zie vertrekken en daar doe ik het voor. Dat betekent namelijk dat die klant terugkomt en dat is exact wat ik wil bereiken." Paul Rutte is de enthousiaste eigenaar van scooterzaak Rutte 2 Wielers en doet alles voor een tevreden klant.

EIGEN BEDRIJF Na zijn opleiding als automonteur belandde Paul via een vriend in de wereld van de scooters. "Nadat ik zo'n zes jaar diverse werkzaamheden in die zaak had gedaan, wilde ik wat anders en dat werd na diverse verkenningen een eigen zaak in de IJmond. Eerst een korte periode op het Europaplein, maar al snel daarna in de Broekpolder op het Gildenplein Met 700 meter aan oppervlakte een perfecte ruimte op een prima locatie. Met 5 separate onderhoudsboxen heb ik een unieke werkplaats voor deze bedrijfstak.

SCOOTERS Rutte 2 wielers heeft een groot assortiment scooters en motorscooters." Wij hebben op dit moment zo'n vijf dealerschappen van uitsluitend A-merken en daarnaast verkopen wij ook scooters van de overige bekende merken. Merken als SYM, KIMCO, Peugeot en Vespa zijn bij ons volop verkrijgbaar en de topmerken in dit segment."

ONDERHOUD Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte scooters, is onderhoud een belangrijk onderdeel van Rutte 2 Wielers. "Met onze goed geoutilleerde werkplaats kunnen wij onderhoud op een hoog niveau uitvoeren. Wij proberen dat te doen voor een klantvriendelijke prijs. Kleine reparaties, zoals een kapotte lamp, een losse uitlaat of lekke band, zijn op diezelfde dag klaar." Service is een groot goed voor Rutte 2 wielers: "Ik krijg er energie van als ik een tevreden klant zie. Ik hoef niet voor ieder wissewasje geld zien, een stukje benzineslang geef ik regelmatig cadeau. Deze manier van klantenbinding heb ik hoog in het vaandel staan. Het hoeft niet altijd om het geldelijke gewin te gaan."

OPHAALSERVICE Een bijzondere service levert Paul met zijn ophaalservice. "Wij hebben twee bussen, die regelmatig beide onderweg zijn om scooters op te halen voor de prettige prijs van 10 euro. Dit doen wij in een gebied dat van Haarlem tot Castricum loopt. Per week kunnen dat zomaar 15 stuks zijn, dus het voorziet in een grote behoefte."

CUSTOMIZING Een specialisme van Paul is het customizen van nieuwe scooters. "Klopt, daar heb ik een specialisme van gemaakt. Sommige klanten willen hun scooter volgens hun specifieke wensen laten aanpassen. Doordat wij behalve het spuitwerk alles in eigen hand houden, blijven de kosten aanvaardbaar."

TOEKOMST Volgens Paul komen er fikse v erfnaderingen aan in scooterland. "De E-scooters komen eraan en ik verwacht dat deze ontwikkeling de komende tien jaar zijn beslag gaat krijgen. Nu zijn de prijzen en de modellen nog niet concurrerend, maar daar wordt door de producenten hard aan gewerkt. Er zijn al modellen op de markt, die qua prijsstelling en actieradius in de buurt komen. Ik denk dan aan de E1 en binnenkort de E2."

ACTIE Paul heeft binnenkort een leuke actie voor zijn klanten in petto. "In samenwerking met Cineworld geven wij bij besteding van 75 euro een vrijkaartje voor deze bioscoop cadeau. En er komen de erg leuke films aan, dus een aantrekkelijke aanbieding voor de klanten."

Rutte 2 Wielers, Gildenplein 12, 1967 KL Heemskerk
T. 0251 – 292334
E. info@rutte2wielers.nl
W. www.rutte2wielers