• DenK in de Tuin, even helemaal niets en genieten van de zon en zaligheden.

    Foto Duin & Kruidberg

Welkom met stropdas of op gympen bij DenK op landgoed Duin & Kruidberg

SANTPOORT "De sfeer, de ligging en de aankleding van Landgoed Duin & Kruidberg is natuurlijk zó bijzonder, het is of je in een andere wereld stapt. En wat dan te denken van Brasserie DenK binnen diezelfde locatie. Supergezellig en speciaal maar laagdrempelig en heel erg betaalbaar. Eerst lekker wandelen of fietsen en dan een lunch of high-tea binnen of op het terras van DenK. Dat is een vakantiedag naast de deur.''

Ingeborg Baumann

Een van de mooiste plekken van Velsen, zo mogen we Landgoed Duin & Kruidberg, met een geschiedenis die teruggaat naar de 17 de eeuw, toch wel noemen. Het schijnt dat ooit Jacob Theodoor Cremer en zijn vrouw Annie hun gasten daar met alle egards en hoffelijkheid ontvingen. En dat is een instelling die tot op de dag van vandaag wordt voortgezet. Het 'welkom' als je binnentreedt, die term past bij de locatie, is welgemeend en warm. Of je nu een hotelgast bent met die avond een 5 gangen diner op sterniveau bij Restaurant De Vrienden van Jacob in de planning, of een zondagse fietser die een biertje met bitterballen komt doen op het terras van Brasserie DenK.

DenK Brasserie & Loungebar DenK ligt een verdieping lager dan de hoofdentree van het Landgoed. De inrichting is modern stijlvol, een wereld van verschil met 'boven' dus maar op een of andere manier voegt het. Je kunt bij DenK ontbijten, lunchen, high-teaen en dineren. En vooral genieten! Bij mooi weer is er DenK in de Tuin, dan kijk je uit over de vijver en de klassiek Engelse tuin.
Zwaait bij De Vrienden van Jacob sinds jaar en dag bekende chefkok Alain Alders, een heel sympathieke man, de scepter, bij Brasserie DenK is dat de evenzeer bevlogen Arjan van der Have. Er wordt heerlijk gekookt met seizoensgebonden, dagverse en van lokale leveranciers betrokken producten. Het is een mooi gezicht, al die ijverige en enthousiaste koks aan het werk te zien in de open keuken. Het resultaat is klassiek in een hip jasje. En een zeker niet onbelangrijk detail vertelt Amber Timmers, marketing coördinator van Duin & Kruidberg: "De prijzen zijn best scherp. Dat maakt de drempel laag terwijl het niveau hoog is. Alle leeftijden zijn dan ook meer dan welkom. De jongeren waarderen de klasse en de keuken net zo goed als oma die haar 80ste verjaardag komt vieren. Wat iedereen wel gemeen heeft is dat de unieke ambiance je op een of andere manier tot rust doet komen, of je in een andere wereld leeft voor even. Even pas op de plaats en ontspannen. En als je het leuk vindt om een mooie jurk en hakken aan te trekken, de omgeving nodigt daarvoor uit. Maar je bent evengoed welkom op je gympen na een lekkere fietstocht met de kids.''

SPA Heel nieuw en weer een mijlpaal is dat grenzend aan het landhuis - exclusief voor hotelgasten- Spa & Wellness 't Princenbosch geopend is. Letterlijk onderdompelen in zaligheid dus, met hoogwaardige behandelingen. Juist als je zelf in Velsen woont, een weekendje uit!

iDuin en Kruidbergerweg 60, Santpoort, 023 - 512 18 00, www.duin-kruidberg.nl