• Bert Westendorp

De Kroon ERA in centrum

Advertorial

Makelaar vestigt hoofdkantoor in Heemskerk

HEEMSKERK Voor makelaars zijn het de afgelopen decennia bijzondere tijden. In 2008 begon een economische crisis die grote invloed had op de huizenprijzen. Die daalden geleidelijk zo'n 20%. In 2013 kwam het keerpunt; de prijs van een woning steeg naar grote hoogte en daar weten Marcel Veldhuis en Ronald Dijkstra van De Kroon Makelaars in Heemskerk en Beverwijk alles van. Dijkstra regelt voor een groot deel het makelaarsgedeelte. Veldhuis is veelal de man die taxaties doet.

"Het is een gekte van belang", zo verwoordt makelaar Ronald Dijkstra van De Kroon Makelaars de huidige situatie. De hype doet een extra beroep op de zes medewerkers van De Kroon. "Een persoonlijk en intensief contact met de klant is belangrijk. Door de lage rente en krapte in de woningmarkt zijn er veel belangstellenden voor een woning. Wij willen het beste voor de klant. "Veldhuis haakt daarop in: "Woningzoekenden kunnen zich bij ons gratis inschrijven voor een zoekservice. Belangstellenden voor een woning komen voor een gesprek en wij noteren de wensen van de klant. Heeft iemand interesse voor bijvoorbeeld een woning in Heemskerk dan krijgt die persoon elke ochtend van ons een mail met het aanbod dat aansluit op zijn of haar wensen. Zodoende is die persoon, nog voordat de woning op Funda staat, op de hoogte. De service is gratis en het werkt. De Kroon Makelaars is aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) en ERA.

De aansluiting bij ERA betekent dat er ook elders in Nederland een ERA aangesloten makelaar wordt ingeschakeld en dat gebeurt met regelmaat. "Er zijn mensen die de drukte van de Randstad ontvluchten en bijvoorbeeld naar het oosten van het land willen verhuizen. Dan schakelen wij in dat gebied ook een ERA makelaar in ERA.biedt makelaars een prima marktbewerkingssysteem aan.

STRATEGISCHE ZET Begin dit jaar volgde er een strategische zet van De Kroon Makelaars. De makelaardij opende 1 januari een nieuw pand aan de Gerrit van Assendelftstraat 4 in hartje Heemskerk. Het hoekpand bevindt zich pal naast het kantoor van De Hypotheker en dat is geen toeval. Veldhuis over dat onderwerp: "Wij werken in Beverwijk al samen met De Hypotheker en doen dat nu in Heemskerk ook met de daar gevestigde Hypotheker. Een betrouwbare en eerlijke partner. Komt er bij ons een potentiële koper dan kunnen we voor de financiële situatie bij de buren terecht. Je moet immers wel weten of een eventuele koper aan zijn of haar verplichtingen kan voldoen." Daarbij is het ook zo dat ZZP'ers tegenwoordig wat makkelijker een hypotheek af kunnen sluiten, wil Veldhuis even benadrukken. Klanten die een woning op het oog hebben, kunnen samen met een makelaar van De Kroon de woning in alle rust bekijken, zonder dat er andere gegadigden op dat moment rondlopen. Naast het begeleiden van klanten voor aan– en verkoop regelt De Kroon Makelaars ook het beheer over woningen die verhuurd worden. Veldhuis: "We hebben het beheer over ongeveer zeventig woningen. Wij regelen alles. De verhuurder heeft er geen omkijken naar.